Zokni-harisnya Webshopok

Zokni és harisnya gyártók, kereskedések, nagykereskedések egyéni és nagykereskedelmi webshopok:CARINA Zokni és Harisnya Gyártás

Zokni és harisnya | Carina-Zokni-gyártás
– Folyamatosan bővülő termékpalettánkon mindig szerepel az aktuális divatnak megfelelő szín és fazon irányzat, de természetesen fiatalos mintákon kívül a klasszikusnak számító öltöny és bokazoknik is sikerrel szerepelnek kínálatunkban a női titok – félboka – boka – térd – leggings – harisnya és a gyermek/baba zoknikon kívül.


Bokatex zokni és harisnyabokatex-629

Folyamatosan változó akcióinkkal és széles termékválasztékunkkal minden élethelyzetre megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbb terméket! Tegyen egy virtuális sétát a BOK zokni és harisnya világában és ha valamelyik termékünk megtetszett Önnek, rendelését a regisztrációt követően azonnal leadhatja! divatnagyker.hu/bokatex Ne feledje: „Nálunk a minőség lábakon jár!” |Bokatex, Zokni és harisnyakötő Kft.|


Pamut-zokni.hu webáruház

Zokni és harisnya

Igazi jó, zokni webáruház, jó minőség, magyar termék, gyors kiszolgálás!: Zokni webáruház – Székhely: 2319. Szigetújfalu, Fő út 99. |Pamut-zokni, Igazi jó Zokni Webáruház|WIKI:

A harisnya egy ruhadarab, amelynek célja a lábfej és a termék kivitelétől függő magasságig a lábszár öltöztetése és védelme. Ennek megfelelően esztétikai és funkcionális szerepe van, és kivitelét egyrészt a mindenkori divat, másrészt a betöltendő védelmi illetve egészségügyi szerep határozza meg. Sokféleségét még annak is köszönheti, hogy megjelenése, viselési kényelme, tartóssága függ az előállítás módjától is.

A harisnya rövidebb szárú változata a zokni (eredetileg a német Socke szó átvétele).

A Magyar Értelmező Kéziszótár meghatározásai szerint:

harisnya: a lábra simuló, térden felül érő kötött páros ruhadarab;
térdharisnya: a térd aljáig érő harisnya;
harisnyanadrág: nadrág és harisnya kombinációjából álló ruhadarab;
zokni: térden alul, bokán felül érő rövid harisnya;
bokazokni: a bokánál nem sokkal feljebb érő zokni;
titokzokni: a cipőből ki sem látszó, vékony zokni.
Megemlítendő még a lábtyű is, amely a kesztyűhöz hasonló ötujjas harisnya vagy zokni.[Megj. 1]

A „harisnya” a magyar köznapi szóhasználatban ma gyakorlatilag a női finomharisnyát jelenti, azaz azt a harisnyatípust, amely nagyon vékony, ma már kizárólag szintetikus filamentfonalból (általában poliamidból, azaz nylonból, esetleg rugalmas elasztánfonal hozzáadásával) készül. A textilipari szaknyelvben azonban a „harisnya” általánosabb fogalom, a „harisnyagyártás”, „harisnyakötőgép”, „harisnyaipar” stb. magában foglalja a harisnyák, zoknik, sőt a harisnyanadrágok előállítását, illetve az ezekhez szükséges gépeket és eljárásokat egyaránt. A különböző harisnyák és zoknik a kötőipar legfontosabb, legnagyobb mennyiségben előállított termékei közé tartoznak.

zokni - harisnya

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: