Pamut-zokni, Igazi jó Zokni Webáruház

Igazi jó zokni webáruház

Igazi jó pamut-zokni webáruház, jó minőség, magyar termék, gyors kiszolgálás!

100% Pamut. Gumi nélküli felnőtt és gyerek zoknik. Pamut zoknik 23-48-as méretig. A 100% pamut zokni csökkenti a kellemetlen lábszagok kialakulásának esélyét. Próbálja ki!

100% pamutból Boka zokni- Titok zokni- Gumi nélküli- Classic öltöny zokni- gyerekzokni.

Pamut Zokni webáruház

 

György Károly József E.V 
adószám:  59871521-1-33
Email cím: zokni@bevon.hu
Telefonszám: +3629-744-068
2230. Gyömrő, Viola utca 10/a
 
A székhelyen nincs kiszolgálás, de
átvevő pont van Gyömrő Malom utca 3 szám alatt.
Itt van kiszolgálás.
 pamut-zokni webaruhaz
Igazi jó pamut-zokni webáruház Igazi jó zpamut-zokni webáruház pamut-zokni -webaruhaz
bevonkft@gmail.com 06-70 946 17-27 2230. Gyömrő,Viola utca 10/a

pamut-zokni

pamut-zokni webshop

pamut-zokni

Harisnyagyártás Magyarországon

Magyarországon 1881-től kezdődően sorra hozták meg azokat az iparpártoló törvényeket, amelyek különböző kedvezményeket biztosítottak az új vállalkozásoknak. Az 1899-ben meghozott harmadik iparpártoló törvény épp a textilipar fejlesztését tűzte ki fő célul. (Ez az iparág annyira fejletlen volt hazánkban, hogy 1900-ban a fogyasztásnak csak 14,4%-át termelte.) Ennek hatására a 20. század első évtizedében 198 textilgyár alakult.

Gyula – Békéscsaba

1894-ben Gyulán már működött egy kis harisnyakötő üzem 36 fővel. 1900-ban itt egy második gyár is létesült (Első Gyulai Kötött és Szövött Iparáru-Gyár Rt.), 70 munkással és 60 géppel, harisnyák készítésére. A gyulai gyár 1907-ben Temesvárott leányvállalatot alapított és a következő évben 150 harisnyakötőgéppel ez a gyár is megkezdte a termelését. A cég két gyárában ekkor több mint 800 ember dolgozott és ezzel a Monarchia legnagyobb harisnyagyárává nőtte ki magát.

Békéscsabán 1902 őszén Schwarcz Ábrahám, a gyulai szövőgyár volt műszaki vezetője alapított harisnyagyárat.[12] Az alapításkor vállalta, hogy üzeme az első évben 30-40, a következő évben 60-80 munkásnőnek biztosít állandó munkát, de alighogy elkezdődött a termelés, a gyárban munkahiány mutatkozott. A megrendelések elmaradása miatt csökkent a munkásnők keresete, akik emiatt sztrájkolni kényszerültek.

Az a külföldi gyáros, aki a gépeket biztosította, váratlanul kilépett az üzletből. Egyévi működés után a harisnyagyár megszűnt, a gyárat elárverezték. Az üzem 44 kötőgépéből a Deutsch testvérek békéscsabai cége is vásárolt, majd a Gyulai Kötött- és Szövöttáru Rt.-vel közös fiókgyárat létesítettek és harisnyagyártásra rendezkedtek be. A kezdeti nehézségek után a belföldi piacon elismertek voltak az Excelsior márkájú, pamutból és selyemből készült férfi-, női és gyermekharisnyák. Az államosítás után az üzem a Textilfeldolgozó Ktsz kötő részlegeként működött a megszűnéséig.

Budapest

Budapesten is számos harisnyagyártó üzem működött, közöttük különösen jó neve volt az 1920-ban létesített Viktória és az 1924-ben alapított Guttmann és Fekete (GFB) harisnyagyárnak.

Ezeket a vállalatokat az 1949. évi államosítások után részben megszüntették, részben az 1951-ben alapított Budapesti Harisnyagyárban vonták össze, amelyhez a vidéki harisnyagyárak zömét is hozzácsatolták (például a gyulai gyárat is).

Bár az így hatalmasra duzzadt Budapesti Harisnyagyár korábbi formájában ma már nem létezik, részben egyes részegységei kiválásával és újbóli önállósodásával, részben gépparkjának kisvállalkozásokhoz történt „szétszóródásával” ma nagyon sok kis- és közepes méretű vállalkozás működik az országban, amelyek a harisnyák, de főleg a zoknik legkülönbözőbb fajtáit gyártják, köztük a legkorszerűbb típusokat is. A rendelkezésre álló statisztikai adatok szerint ezekben ma évente mintegy 8 millió pár harisnyát, zoknit és harisnyanadrágot állítanak elő. A hazai szükséglet igen jelentős része importból származik.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Harisnya

 

pamut-zokni.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: