Körömápolás – Műköröm építés – Maníkűr – Körömékszer

Műköröm építés, körömápolás.

A manikűr és a műköröm kezünket és körmeinket, ezáltal egész lényünket még szebbé teszi. Elsődleges feladata a köröm ápolása, formázása, felületének polírozása, lakkozása és a körömágy bőrápolása. 

PINK STAR NAILS webáruház; Professzionális műköröm alapanyagok és kellékek

PINK STAR NAILS; műkörömépítő és díszítő anyagok webáruháza; Professzionális műköröm alapanyagok, kellékek és díszítő elemek széles választékával várunk bennetek RENDKÍVÜL KEDVEZŐ ÁRON! A kiváló minőségű műkörömépítő és díszítő alapanyagok, kellékek és eszközök. A kiváló minőségű műkörömépítő és díszítő alapanyagok, kellékek és eszközök körét folyamatosan bővítjük és csomagküldő szolgálattal juttatjuk el hozzátok.
Elérhetőségeink: 2143 Kistarcsa Holló u. 32/1 | Kőszegi Eszter | +36 70 634 20 68 | infouvgel.hu@gmail.com | divatnagyker.hu/pink-star-nails-webaruhaz


Műköröm - Gél lakk - Körömápolás!

Kezünk ápoltsága és szépsége mindennapi életünkre is erős kihatással van, hiszen bármit is csinálunk, folyton a szemünk elé kerül! Azon túl, hogy saját hangulatunkat is nagy mértékben befolyásolja, még mások rólunk alkotott véleményére is kihatással van! Bár elsősorban mi Hölgyek díszítjük a körmeinket, azért az Uraknak is fontos, hogy ápolt legyen a kezük! Egy randevún, egy fontos üzleti tárgyaláson pozitív benyomást erősít egy ápolt kéz, így kijelenthetjük, hogy kezeink ápoltsága, nemtől és kortól függetlenül mindenkinek fontos!

 

A műköröm építés szakaszai

A rengeteg online információ ellenére is gyakran kapok olyan kérdést, hogy hogyan kell szép és tartós műkörmöt építeni? Miért törik le, válik fel idő előtt? Közel 20 éves szakmai tapasztalatommal, ezzel a leírással azoknak szeretnénk segíteni "márkafüggetlenül", akik valódi, használható tudásra vágynak!

 

A műköröm építés több szakaszból áll és nagyon fontos, hogy ezek közül mindet jól csináld! Ezek a műköröm előkészítő szakasz, az építő szakasz, a formázó szakasz és a díszítő- ápoló szakasz.
Alkossunk együtt tökéleteset!

 

A műköröm előkészítő szakasz

Az első és az egyik legfontosabb szakasz, amelyre nagy hangsúlyt kell fektetni, az a természetes köröm előkészítése a körömépítés előtt. Ez elősegíti, hogy a műköröm jól megtapadjon, ne legyen szükség gyakori cserére, így a természetes körmök is egészségesek tudnak maradni a műköröm alatt! Az előkészítő szakasz megfelelő kivitelezése egyben biztosíték is arra, hogy a felépített műköröm hosszú távon is viselhető legyen.

Az előkészítő szakasz lépései:

tisztító, fertőtlenítő kézmosás
(fontos, hogy körömépítés előtt ne áztassuk ki a körmeinket: mosogatást, hosszas fürdést ne végezzünk közvetlenül az építés előtti 1-2 órában)

körömlakk, vagy lenőtt gél lakk, műköröm eltávolítása
(mindent távolítsunk el, főleg ha felvált, elferdült vagy csak bizonytalan a stabilitása!

diagnosztika
(ha nagyobb kiterjedésű a felválás, akkor sajnos a teljes körmöt le kell reszelni és újra kell építeni!)

bőrfeltolás

( A körömágybőrt műköröm építés előtt ne távolítjuk el teljesen, mert a reszeléstől ki fog sebesedni a körömágy! Ha nagyon lenőtt a bőr, óvatosan toljuk vissza, használjunk bőrpuhító folyadékot (cuticle oil) és maximum a felesleges bőr felét vágjuk le! A rendszeres vágástól meg is erősödhet, ezért keressünk más megoldást)

Természetes körömlemez rövidítése, formázása

(Műköröm építéskor teljesen levághatjuk a körömlemezt!)

természetes körömlemez felbolyhozása, mattosítása

(A körömlemezen könnyű mozdulatokkal végezzük a bolyhosítást, nehogy idő előtt elreszeljük, nagy gondot fordítva a szélekre! Ahol csillog, ott még nincs kész a mattosítás! Ennek a lényege, hogy érdes legyen a felület, mert így jobban megtapad a zselé!

Helyezzük fel a körömre a papírsablont és ha tökéletes az illeszkedés, akkor nyomja össze a szárakat és rögzítse a sablont!
( Ennél a lépésnél a legfontosabb a pontos illesztés, így ha nem megfelelő a sablon íve a "tojásának" eltávolítása után, akkor vágja ki megfelelő ívűre kisollóval!Ha nem jó az illesztés, azt később nem lehet javítani!)

portalanítás, fertőtlenítés – tapadás elősegítő anyagok használata (Nail Prep és Primer, Bonder, Ultrabond )
( Ezek mindegyike jó előkészítésre, de ha problémásabb körmökre építünk, akkor használjunk inkább Bondert vagy Ultrabondot)

Építő szakasz

A természetes köröm bevonásának / megerősítésének lépései!

A természetes körömlemez bevonása zselével úgy, hogy a sablon és a köröm illeszkedési pontját kössük össze az első "gombóc zselével, majd köttessük 2 percig UV lámpában vagy 1 percig LED lámpában !
A második réteg zselé felhordása a kívánt hossznak és formának megfelelően, majd köttetés (szükség szerint üvegszál beépítése, épített zseléréteg hajlítása)
harmadik, vékony zseléréteg felvitele igény szerint, majd teljes köttetés 2 percig UV fény alatt illetve 1 percig LED fény alatt.
A legfelső réteget fixáljuk le!
(A köztes rétegeket felesleges lefixálni!

A porcelánból épített műköröm készítés

A természetes köröm előkészítése ugyanúgy történik, mint a zselés műköröm esetében annyi különbséggel, hogy porcelán alá szokás savas Primert használni, de ez nem "előírás", akkor javasolt savas Primert használni ha a többi nem bizonyul eléggé hatásos tapadáselősegítő folyadéknak!
A porcelános köröm megépítése kevesebb lépést igényel! Ha még nem vagy elég rutinos, válassz UV fényre kötő porcelán liquidet, mert a levegőre száradó nagyon hamar megköt és kevés időd marad a formázásra!
Kevesen tudják, de a porcelán teljes száradási ideje 24 óra!

 

Formázó szakasz

Ebben a lépésben kerül sor a felépített műköröm formájának, felületének kialakítására.

párhuzamosság kialakítása
(Ügyelj arra, hogy egyenesen tartsd a reszelőt, amikor párhuzamosra akarod reszelni a széleket!)
szabad szél meghatározása/igazítása
( a hossznál ügyelni kell arra, hogy egyforma méretűek legyenek a körmök)
a forma kialakítása
( Igyekezni kell a hosszanti és a keresztirányú "C" ív megformázására! A kettő metszéspontja adja az úgynevezett stresszpontot, amit építéskor a legjobban meg kell erősíteni, mert ütődéskor oda koncentrálódik az erő. Ha ez a pont erős, akkor a műköröm stabil. A "C" ív legmagasabb pontján kell a legnagyobb anyagvastagságnak lennie!
Formázó eszközök használata: reszelők, polírozók, bufferek.
(A formázáshoz különböző erősségű körömreszelőkre van szükség. Az általános, közepes méret a 100/180-as reszelő, ahol a számok a szemcsesűrűséget mutatják. Minél kisebb ez a szám, annál erősebb, durvább a reszelő. A durva reszelővel a köröm nagyszabású formázását, a finomabb reszelőkkel az aprólékosabb, polírozó formázást tudod elvégezni. A legvégső simításokat a polírozó buffer segítségével végezheted el!

Ha sikeresen kialakítottuk az alapot, akkor következhet a színes zselé (két rétegben), vagy a francia zselét felvitele, végül pedig egy utolsó átlátszó építőzselé réteg felvitele, amely összefogja és zárja az egyes rétegeket. Köttetés és fixálás!

Ezt követően a formázást meg kell ismételni, hiszen az újabb réteg zselét is hozzá kell igazítani a körömhöz!
Díszítő és ápoló szakasz

A díszítés típusának megfelelő előkészítés

A körömfelület zsírtalanítása, mattosítása általában a legtöbb díszítésnél szükséges!
Díszíthet matricával, nyomdával, gél lakkal, akril festékkel, lefestő sablonokkal, zselével, chrom porokkal, sellőporral..stb!
Zárásként fényzselével vagy matt fedőlakkal zárjuk a körmöket!

Ápoló szakasz:

körömágybőr (kutikula) táplálása illatos bőrápoló olaj segítségével!
kéz-, és alkar masszírozása tápláló krémmel (igény esetén).