Gobelin-Kötőfonal

 Egy olyan virtuális művészi gobelinminta kereskedést kívánunk az Ön örömére is működtetni, ahol több száz festett mintalapból és sok művészi tárgyból választhat. Ezenkívül mindent beszerezhet, ami gobelin, vagy ami a gobelinezéshez és a kézimunkázáshoz szükséges. Gobelin-Kötőfonal


Gobelin áruház

A gobelinhímzés egy szövéstechnikát utánzó technika, amely tulajdonképpen a keresztöltés balról jobbra dőlő felét használja alapöltésként. A gobelin [e.: „goblen”] vagy szövött kárpit, tapisserie, faliszőnyeg, falkárpit a fal takarására és díszítésére szolgáló textil, esetleg festett vagy préselt bőr. Általában gyapjúfonalból, ritkábban selyem- vagy fémszállal együtt szőtt képes szőnyegek. Készülhetnek fekvő (blasse lisse) és álló (haute lisse) szövőszéken. Az előbbi a nehezebb, későbbi és egyben finomabb technika is. Nevét az 1662-ben Jean és Philibert Gobelin kelmefestők telkén álló francia királyi kárpitszövő műhelyről kapta (Manufacture de Gobelins). Gobelin nevével helyesen csak azokat a darabokat lehet jelölni, amelyek ebből a műhelyből kerültek ki.

Forrás: Wiki

 

Gobelin tisztítás:

Ha nem nagyon piszkos alkohollal tisztítsuk. Az anyagot először mindig alaposan portalanítsuk, majd alkoholba mártott tiszta, puha ronggyal finoman töröljük végig. Ezután tiszta vászonnal szárítsuk.  Kefélni nem szabad!
Felfrissíthetjük ecetes vízbe mártott ruhával is. A törlőruha épphogy nedves legyen, az anyagot pedig szálirányban csak enyhén töröljük át. Visszanyeri szép színét.

Ha penészfoltos, a foltot szalmiákszesz (egy evőkanál), hidrogén-szuperoxid (öt evőkanál) és víz (húsz evőkanál) keverékével dörzsöljük át. Előzőleg ajánlatos próbát végezni az anyag láthatatlan részén, mert előfordulhat, hogy a szálak a keveréktől kifakulnak.

Értékesebb faliszőnyeget, terítőt, takarót és faliképet csak szakemberrel tisztíttassuk, ill. javíttassuk.

Forrás: Házipraktika

Vélemény, hozzászólás?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com